Tag dig godt af din krop

Hvis du brækker et ben eller har knækket et stykke af en tand, er du ikke i tvivl om, hvilken hjælp du har brug for. Det samme gælder for en række sygdomme og skader, vi kan være så uheldig at komme ud for. Men i visse sammenhænge kan det være mere usikkert, for eksempel når det drejer sig om vedvarende smerter efter en sportsskade eller som følge af stillesiddende arbejde. Og nogle gange kan det også være rart at bruge massage eller zoneterapi som en måde at gøre noget godt for dig selv.

Smertebehandling uden medicin

De fleste af os tager for eksempel en Panodil for at slippe af med en generende hovedpine eller lindre smerterne, hvis vi har ondt i ryggen eller knæet. Og det er fint at gøre en gang i mellem. Men nogle gange har medicinen ingen virkning, eller vi begynder at tage så meget, at vi nærmer os den maksimalt anbefalede dosis. I så tilfælde er det oplagt at søge efter alternative former for smertebehandling. Det kan for eksempel være akupunktur (Læs mere om Alternativ behandling her), som stammer fra Kina, hvor det har været brugt i mange århundreder. Du kan også Se mere her, hvis du ønsker at få et overblik over forskellige former for massage og terapi.

Et personligt valg

Det kan være svært på forhånd at afgøre, hvilken terapiform der egner sig bedst til lige præcis dig og dine smerter. Foretag derfor lidt research og husk at have de kritiske briller på. Hvis du for eksempel har problemer med, at andre mennesker rører dine fødder, er zoneterapi nok ikke for dig. I forbindelse med smerter som følge af en sportsskade eller et hold i ryggen, kan en fysioterapeut ofte hjælpe. Her kan din læge give dig en henvisning, så den offentlige sygesikring betaler en andel af prisen for din behandling.