Har du motioneret i dag

Overskriften er et spørgsmål, som mange af os glemmer at stille os selv. Det er vigtigere end du tror, og du bør helst stille det hver dag. Her er det selvfølgelig af lige så stor betydning som selve spørgsmålet, at du kan svare ja. Bare rolig, du kan heldigvis opnå de 30 minutters fysisk aktivitet på forskellige måder. Nogle gange er der nemlig chance for at pulsen stiger helt af sig selv. For eksempel når du støvsuger, gør badeværelset rent, skovler sne eller luger blomsterbedet. Savner du inspiration til at gøre en ekstra indsats, kan du overveje at melde dig ind i et motionscenter, dyrke en sjov sportsgren eller noget så simpelt, som at cykle hen efter søndagsbrød hos den lokale bager i stedet for at tage bilen.

De lokale medier kan hjælpe dig

Som nævnt kan din daglige motion tage flere former. Du kan med fordel følge med i lokalnyhederne fra dit nærområde. Det kan nemt gøres online: Aalborg Netavis er eksempelvis en mulighed for dem som bor i Nordjylland. Gennem de lokale aviser kan du holde øje med kulturelle oplevelser og andre aktivitetstilbud, der kan friste dig til at komme ud af døren og få dig bevæget. Det behøver jo ikke være sveddryppende motion hver gang. En slentretur op og ned ad strøget eller i byparken er sundere, end du måske tror.

Medbring gerne dine venner

Hvorfor ikke kombinere med fysisk bevægelse med behovet for lidt socialt nærvær med familie og venner? Tag ungerne med i zoo, familien med i svømmehal eller din bedste ven med på shopping. Der er ingen undskyldning, der er for dårlig, når det kommer til at få gang i bentøjet. Du kan sagtens gå flere kilometer ved at vandre ind og ud af butikkerne i gågaden eller indkøbscenteret en eftermiddag. Invester gerne i en skridttæller, så går der hurtigt sport i det.