Bliv samlet i sofæn

Som familie samles man efter en lang dag på arbejde, uddannelse eller i skole typisk i sofaens bløde hynder. I en gul sofa både griner, græder og holder vi om hinanden, hvorfor sofaen skal kunne rumme alle former for følelser. Af samme grund skal sofaen naturligvis være komfortable, stor og indbydende. Formår din nuværende sofa ikke at møde behovet, kan det være, at du måske er på udkig efter en ny. Men hvilke overvejelser, må du gøre dig, når du skal erhverve dig en ny sofa?

Det kan være en overvældende beslutning at erhverve sig en ny sofa. Særligt også, hvis din sofa både skal kunne rumme hjertevarme og være pæn at kigge på. Det ene behøver dog ikke udelukke det anden. Spørgsmålet, som du bør stille dig selv er, hvilket behov skal sofaen kunne møde?

Hvad er dit behov?

Når man erhverver sig en ny sofa, bør man afkode, hvilket behov sofaen skal kunne afdække. Kan du godt lide at svinge benene op efter en lang arbejdsdag, kan det være, at sofaen skal være en rigtig flyder.

Hvis du søger at skabe et stilrent hjem, hvor sofaen skal indhylle rummet i harmoni og ynde, skal du måske på jagt efter en mere minimalistisk stilart. En sådan sofa kan selvfølgelig stadig være stor og lækker, det bare om at finde den rette.

Fat kuglepinden: Projekt plantegning

Inden du begiver dig ud i den store sofa-jungle, kan det give rigtig god mening at lave en plantegning over din stue. Her kan du finde målebåndet frem og begynde at måle de forskellige vægge op.

For hvor meget plads har du til sofaen? Hvis du ikke har taget mål på din stue hjemmefra, kan det være svært at finde ud af, hvor stor sofaen må eller kan være, når du står nede hos forhandleren.

Det er let at forelske sig i en sofa, når man står nede i butikken, men kommer du hjem med en enten alt for stor eller alt for lille sofa, kan det være lidt at af projekt at returnere sofaen igen, og det skulle du helst gerne undgå.

Farvekoder

Vil du forsøge at skabe harmoni og sammenhæng i dit hjem, er det altid godt at have øje for de forskellige farvekoder, som rummet allerede byder på. Du kan eventuelt vælge at tage billeder af dit hjem, så du hele tiden har de forskellige farverkoder in mente.

Hvis dit hjem i forvejen primært består af hvide vægge, gør det naturligvis opgaven en smule lettere. I så fald kan du sagtens vælge at give den gas med farverne på din nye sofa. Modige farver bliver mere og mere in, og vælger du en sofa i en speciel farve, vil din sofa sandsynligvis heller ikke ligne alle andres.