Undga flater og lopper

Der findes mange skønne dyr, som giver liv og glæde til hverdagen. Når man har en hund, kender man nok til, at den skal luftes sommetider. I sommermånederne er der mange små irriterende dyr, som kan sætte sig ind i hundens pels. Der kan det være en god idé at beskytte din hund imod de dyr, som eksempelvis kan være flåter. En flåt er en lille mide med otte ben, som suger blod fra fugle, pattedyr og mennesker. I den forbindelse kan de overføre sygdomme, derfor er det en god idé at sikre din hund imod flåtbid.

Fjern flåterne

Hvis du har husdyr, er du sikkert bekendt med både lopper og flåter. Det er et problem, som kan være frustrerende, men et problem der er nem at løse og ret simpel. Der findes et større udvalg af produkter til at fjerne og forebygge flåter og lopper. En flåt kan godt være lidt svær at fjerne, hvis den er lille og ikke har suget nok blod endnu. Det er vigtigt, når man skal fjerne en flåt, at man får hele flåten med, så den ikke overdrager nogle sygdomme. Et flåtbid kan også ske på et menneske. Vi kan både modtage det fra vores husdyr, men også selv pådrage os flåterne, hvis man er ude og gå i skoven eller fugtige områder. En flåt kan sidde mange steder og især i højt græs.

Praktisk tøj på gåturene

For at undgå flåtbid, kan man købe forebyggende lægemidler til sine kæledyr, som man kan dryppe i nakken. Det kan man købe på håndkøb. Derudover er det en god idé, at man tager lange bukser på og lukkede sko, hvis man skal ud at gå et sted, hvor man ved, at der kan være mange flåter. Husk altid og tjek op på flåter på dig selv og dit dyt.