Hold dine hænder rene gode råd til god håndhygiejne

Håndhygiejne er en vigtig del af vores daglige rutine, da det kan hjælpe med at beskytte os mod sygdomme og infektioner. Du kan læse videre her om håndhygiejne og få gode råd til at holde dine hænder rene.

Undgå at røre ved dit ansigt

At røre ved dit ansigt, især øjne, næse og mund, kan overføre bakterier og virus fra dine hænder til dit ansigt og forårsage irritation. Prøv derfor at undgå at røre ved dit ansigt, medmindre du har vasket dine hænder eller brugt håndsprit.

Brug abena håndsprit

Hvis du ikke har adgang til sæbe og vand, kan du bruge abena håndsprit med mindst 60% alkoholindhold. Påfør en passende mængde på dine hænder og gnid det ind, indtil det er tørt. Hånddesinfektion kan hjælpe med at dræbe de fleste bakterier og virus og er en nem og hurtig måde at opretholde god håndhygiejne, når du er på farten.

Vask dine hænder regelmæssigt

Vask dine hænder ofte, især efter toiletbesøg, efter at have hostet eller nyst og efter at have rørt ved overflader, der kan være beskidte eller inficerede. Brug varmt vand og sæbe og sørg for at vaske dine hænder omhyggeligt, hvorefter det er vigtigt at tørre dine hænder grundigt.

Hold dine hænder fugtige

Tørre hænder kan føre til revnede hænder, der kan være en kilde til irritation. Sørg for at fugte dine hænder regelmæssigt ved at bruge en fugtgivende håndcreme. Hvis du f.eks. bruger abena håndsprit ofte, kan creme også hjælpe med at holde dine hænder fugtige.

Vask dine hænder før og efter at have håndteret mad

Madlavning og spisning kan være en kilde til bakterier og virus, så det er vigtigt at vaske dine hænder, før du håndterer mad og efter at have spist. Det er særligt en god ide at vaske dine hænder, efter du har håndteret råt kød eller fisk.