Det forste mode med en lille ny

Et af livets smukkeste øjeblikke er, når der rundt omkring i landet bliver introduceret nye familiemedlemmer. Med en lille ny på vej er der mange punkter, der skal tages hensyn til, men det er som om, at alt den stress og jag ikke betyder det største, når man endelig får lov til at møde det lille nye medlem af familien.

Heldigvis er der i dag mange forskellige muligheder for at lære den lille ny af kende – allerede inden han eller hun rent faktisk melder sin fysiske ankomst.

Familieforøgelse er en glædens tid

Familieforøgelse er absolut et af de glædeligste øjeblikke i livet, og derfor kan det da også være en vanskelig ting at gå og vente på. Derfor vælger mange også – ved hjælp af blandt andet lægefagligt personale og ultralydsgel – at tage en smule forskud på glæderne.

Første gang et forældrepar ser deres lille fine skabning – med stor sandsynlighed på en mindre skærm og ved hjælp af den store medicinske fremgang vi har i dag – er helt sikkert et øjeblik, som de aldrig vil glemme. For mange kan dette da også kun gå for langsomt, og de gentagende gange hos jordmorderen og ved ultralydsmaskinen er noget, mange går og ser frem til.

Vi lærer tidligere vores nye familiemedlemmer at kende

I dag tager vi det nok en smule forgivet, at vi kan se vores små skabninger så tidligt i graviditeten, som vi altså kan. Før vores tid har man i flere århundrede kun gået med viden om, at man ventede sig, men uden at kende særlig meget til barnet.

Men i dag lærer vi det nye familiemedlem at kende meget tidligere, og det betyder også, at det for mange er nemmere at skabe den nødvendige relation. Uanset hvad vil en familie naturligvis være knyttet til hinanden, men jo før denne tilknytning sker jo bedre.